Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Shopping
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksAqaba: Transport
Transport in Aqaba:

 • Luchthaven: De internationale luchthaven van Aqaba bevindt zich vlakbij de stad en de toeristenhotels. De luchthaven is gebouwd voor veel meer reizigers dan het huidige aantal toeristen, waardoor het er aangenaam vertoeven en zelden echt druk is. Alle faciliteiten zijn op westerse maat geschoeid.

 • Huurauto: In Jordanië rijdt men rechts en snelheidsbeperkingen worden zelden gerespecteerd. All-in verzekering is dan ook aangeraden. Internationale rijbewijzen worden aanvaard als je een auto wenst te huren.

  De toestand van de wegen is over het algemeen zeer goed. De grote verkeersassen zijn mooi geasfalteerd, maar druk bereden. Omdat niemand zich aan de verkeersregels houdt, kunnen er snel gevaarlijke situaties op de baan ontstaan, zeker als je als toerist niet gewend bent aan de lokale manier van rijden.

  De twee belangrijkste verkeersassen vanuit Aqaba zijn de Desert Highway, richting Amman, en de Dead Sea Highway naar de Dode Zee.
  Downtown • Haven: Taba bezit een haven die kan aangedaan worden door schepen met grote diepgang. Zo zijn er o.a. de voor toersiten zeer handige ferryverbindingen met de Egyptische badplaatsen Taba (1 uur) en Nuweibah (1 tot 3 uur, afhankelijk van het schip). Van hieruit kan men dan een bus nemen naar de populaire badplaats Sharm el Sheikh


 • Openbaar vervoer: De openbare bus is een ideaal transportmiddel in Jordanië: Door de goede hoofdwegen kunnen grote afstanden in beperkte tijd worden afgelegd en de kostprijs is enorm laag.Als toerist op een excursie zal je echter meestal in een privébus ergens naartoe gebracht worden, maar zelfs dan is de prijs nog heel draaglijk.

  In Jordanië vindt je ook overal minibusjes (service taxi's) die je voor enkele ponden afzetten waar je maar moet zijn, zolang het langs hun volgweg ligt. Heel gemakkelijk, snel en supergoedkoop éénmaal je door hebt hoe het allemaal in zijn werk gaat. Deze rijden niet volgens voorziene vertrektijden maar pas wanneer ze vol zijn.

  Op plaatsen waar er geen of weinig publiek transport aanwezig is kan je genoodzaakt zijn te liften, waarbij je een kleine fooi geeft aan de bestuurder.


 • Fiets: Door de hitte is fietsen in Jordanië niet aan te raden. Ook de onveilige verkeerssituatie en het totale gebrek aan voorzichtigheid van de lokale automobilisten zijn een reden om de fiets aan de kant te laten in Aqaba.


 • Taxi: Privé taxi's zijn een luxe in Jordanië en zijn dan ook gevoelig duurder dan het openbaar vervoer, maar voor toeristen soms noodzakelijk en zeer handig.