Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Shopping
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksAqaba: Shopping
Winkelen in Aqaba:

Jordanië heeft als één van haar prioriteiten gesteld dat ook de lokale bevolking zoveel mogelijk moet profiteren van de groeiende inkomsten uit toerisme. Daarom worden ze aangemoedigd om op een traditionele manier souvenirs te maken die aanlokkelijk zijn voor toeristen en zonder schade te berokkenen aan het millieu.

Souvenirwinkel

Het meest opvallende souvenir zijn de waterpijpen die een ideaal geschenk zijn voor vrienden of om zelf thuis 's avonds een fruittabakje te roken. Vergeet niet de tabak ook te kopen want deze is veel duurder en moeilijker te vinden in België en Nederland.

Andere veel gekochte souvenirs zijn bedouinen juwelen, flessen met zandfiguren, traditionele kledij, tapijten etc maar ook moderne gouden en zilveren juwelen, vervaardigd met uitstekend vakmanschap, tegen verrassend goedkope prijzen. Vergeet niet dat afdingen de boodschap is!

Souq

Uiteraard zijn er in Aqaba ook veel moderne boutiques waar je de laatste mode van kleding, horloges, brillen en juwelen terugvindt. In Aqaba's Free Zone moet je zelfs geen taksen betalen op je aankopen, waardoor ze een stuk voordeliger worden.