Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Shopping
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksAqaba: Petra, één van de nieuwe 7 wonderen van de wereld
Petra, één van de nieuwe 7 wonderen van de wereld:

Petra is de vroegere hoofdstad van de Nabateërs, een Arabisch woestijnvolk dat de karavaanroutes in het Nabije Oosten beheerste en hieraan enorme fortuinen aan tolgelden verdiende aangezien het zich op het kruispunt van handelsroutes naar Africa, Azië en Europa bevond.

Petra

Behalve uitstekende handelaars waren de Nabateërs ook beroemd voor hun kennis van architectuur. Ze hakten ongelooflijk mooie tombes rechtstreeks uit in de rozekleurige zandstenen kliffen, maar bouwden ok talloze tempels, theaters en andere gebouwen.

De Romeinse keizer Trajanus annexeerde echter het koninkrijk van de Nabateërs en Petra raakte in verval. Tegen de 16de eeuw was Petra een mythe geworden in het westen en wist niemand nog waar deze stad zich bevond. Zo bleef het ook tot de Zwitserse ontdekkingsreiziger in 1812 zijn gids kon overhalen hem ernaar toe te brengen.

Petra

Momenteel is deze historische site echter vooral bekend wegens de verschijning in een Indiana Jones film, maar ook nog heel recent wegens zijn verkiezing tot één van de nieuwe 7 wereldwonderen.

Een vakantie in Jordaniëe mag je niet beëindigen zonder een bezoek aan Petra gebracht te hebben!

Terug naar bezienswaardigheden