Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Shopping
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksAqaba: Archeologisch museum
Archeologisch museum van Aqaba:

Het archeologisch museum van Aqaba ligt vlak naast het fort en het toegangsticket is geldig voor beide bezienswaardigheden.

Het museum zelf bevindt zich in de historische residentie van Sharif Hussein Bin Ali, de leider van de grote Arabische opstand tegen de Ottomanen tijdens de 1ste wereldoorlog, en de overgrootvader van koning Abdullah II van Jordanië. Het Hashemitische wapenschild boven de ingang werd toegevoegd nadat de Ottomanen in 1917 uit de stad verdreven waren.

Het museum herbergt een belangrijke collectie artefacten uit de Islamitische stad Ayla met stukken die dateren uit de verschillende dynastieëen die over de stad heersten. De hele periode van het midden van de 7de eeuw tot begin van de 12de eeuw na christus komt zo aan bod.

Museum van Aqaba

Enkele blikvangers zijn een Kufische inscriptie van 2Ayat al-Kursi" uit de Koran, die zich boven de oostelijke poort van de stad bevond, en een hele stapel gouden dinars uit de Fatimiden periode. Deze munten werden in Marokko geslaan en helemaal tot Aqaba vervoerd.

Andere artefacten zijn buitenlands aardewerk en munten die hier achtergelaten werden door reizigers en handelaars uit het verre verleden.

Openingstijden zijn van 08.00 tot 19.00 uur in de zomer en van 08.00 tot 16.00 uur in de winter.

Terug naar bezienswaardigheden