Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Shopping
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksAqaba: Marine Park
Aqaba Marine Park:

Aqaba's koraalrif herbergt zo'n 500 soorten vis, 127 soorten hard koraal en 300 soorten zacht koraal en daarbovenop nog enkele duizenden andere plant en diersoorten die in de Golf van Aqaba leven. Nergens anders ter wereld bevinden rifbouwende koralen zich zo ver ten noorden van de evenaar en om dit unieke maar bedreigde ecosysteem te beschermen werd in 1997 een marine park in plaats gesteld langs 7 km van de korte kustlijn van Jordanië.

Het overgrote deel van de duikplatsen in Aqaba bevindt zich in dit marine park en een groot deel van de aandacht van de parkwachters gaat uit naar het controleren en begeleiden van de duikindustrie. Ook worden regelmatig "clean-up dives" en andere activiteiten georganiseerd om de pracht van het koraalrif te blijven waarborgen.
Aqaba Marine parkHet moderne bezoekerscentrum is omgetoverd in een prachtig middel om bezoekers iets bij te leren over de bedreigde leefwereld van de koraalriffen en om aandacht te vragen voor de vele gevaren waartegen dit ecosysteem beschermd dient te worden.

In het Marine Park ligt ook het Marine Science Station dat verantwoordelijk is voor het beheer van het Marine Park en onderzoek doet naar het onderwaterleven voor de kust van Aqaba. In de gebouwen van het Marine Science Station vind je ook het Aqaba Marine Aquarium terug, waar enkele tientallen soorten vis en koraal te bewonderen vallen.

Terug naar bezienswaardigheden