Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Shopping
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksAqaba: Economie
Economie van Aqaba:

De economie van Aqaba beleeft een ongekende groei door de invoering van een speciale taksvrije economische zone. In de hele stad worden nieuwe gebouwen opgericht en ook buiten de stad worden nieuwe kustplaatsen ontwikkeld tot eersteklas vakantieoorden voor zowel binnen- als buitenlandse toeristen.

Cruise liner

Tegenwoordig levert het toerisme rechtstreeks en onrechtstreeks meer dan 50% van de inkomsten van het schiereiland en een groot deel van de inwoners zijn er op één of andere manier van afhankelijk. De grote vraag naar arbeidskrachten om te werken in de hotels, restaurants en andere toeristische faciliteiten zorgde voor een ware toestroom van mensen uit heel het land en zelfs daarbuiten. Het is niet abnormaal om Europeanen te ontmoeten die hier een nieuw leven hebben opgebouwd.

Omdat Aqaba de enige haven van Jordanië is, is dit ook de plaats waar het grootste deel van de import en export van het land verwerkt worden, waardoor er ook een groeiende industriële en commerciële activiteit aanwezig is.