Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Shopping
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksAqaba: Duiken in de Golf van Aqaba
Duiken in de Golf van Aqaba:

De grootste attractie voor het merendeel van de toeristen in Aqaba is zonder twijfel de Rode Zee, en vooral dan wat zich onder de zeespiegel afspeelt. Vele toeristen komen speciaal elk jaar opnieuw naar Aqaba om enkele duiken te kunnen doen in ťťn van de mooiste onderwatergebieden van de wereld.

Duiken

Aqaba ligt aan de uiterst noordelijke punt van de Rode Zee, één van 's werelds meest fascinerende mariene ecosystemen. Je vindt hier kristalheldere wateren, prachtige koraalriffen en een onvoorstelbare verscheidenheid aan zeefauna en flora, met meer dan 500 soorten koraal en een duizendtal soorten vis, waaronder verschillende haaiensoorten en zeeschildpadden. Ook dolfijnen, walvissen en manatees zijn terug te vinden in de wateren rond Aqaba.

De temperatuur van het water zakt nooit onder de 20°C waardoor er het hele jaar door aangenaam gedoken kan worden. Er zijn een dertigtal verschillende duikplaatsen in Aqaba, waaronder enkele afgezonken militaire tanks, een artificieel rif en de Libanese tanker Cedar Pride die hier in 1995 zonk en nu de meest bedoken duikstek van Jordanië is.

Cedar Pride

Zowel mensen die nog nooit een voet in het water gestoken hebben als doorwinterde duikers komen in Aqaba volledig aan hun trekken door de grote verscheidenheid aan duikplekken, gaande van ondiepe en kalme koraaltuinen voor de beginners tot diepe stromingsduiken en wrakpenetratie voor de gevorderde duikers. Duikscholen vindt je op alle hoeken en plaatsen terug in Aqaba en er is geen enkel groot hotel zonder eigen duikcenter.