Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Shopping
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksAqaba: Algemene informatie over de populaire badplaats Aqaba in Jordanie.
Aqaba:

Aqaba is de enige haven en badplaats van JordaniŽ en bevindt zich aan de noordelijke punt van de Golf van Aqaba, een uitloper van de Rode Zee. Deze vakantiebestemming biedt een aangename verlossing van het prachtige, roosgekleurde woestijnlandschap ten noorden van de stad. De zandstranden en koraalriffen nabij Aqaba horen bij de meest ongerepte van de hele Rode Zee en JordaniŽ levert grote inspanningen om dit ook in de toekomst zo te houden.

Aqaba by day

Aqaba staat voor de eenvoud van zon, zee en strand, aangevuld met de luxe van 5-sterren hotels, een groot taksvrij winkelparadijs en een enorme keuze aan ontspanningsmogelijkheden om je tijd op de meest aangename manier door te brengen. Momenteel is Aqaba één van de meest ontwikkelde en gemakkelijk te bereiken vakantieoorden in het Nabije Oosten en elk jaar worden het aantal hotels en andere faciliteiten nog meer uitgebreid.

Je hebt de keuze uit kleinschalige moderne hotelletjes of grote luxueuze all-inclusive resorts die tot de bekende internationale hotelketens behoren en alle diensten die je van een modern toeristisch vakantieoord kan verwachten: casino's, nachtclubs, restaurants, medische voorzieningen, noem maar op!